azgard nutrition azgard nutrition azgard nutrition azgard nutrition

AZGARD SRBIJA

Gejneri

Da li ste osoba koja teže dobija na telesnoj i mišićnoj masi. Da li želite da povećate kilažu? Ukoliko je odgovor na prethodna dva pitanja “DA”, imamo rešenje za vas. Često se postavlja pitanje zašto uzimati suplementaciju za povećanje mišićne / telesne mase, kada je to moguće uz unošenje veće količine ugljenih hidrata i masti kroz redovnu ishranu.


Gejner je proteinski prah tj. mešavina proteina, ugljenih hidrata i masti. U ovom preparatu se nalaze još i belančevine, kompleks aminokiselina, kreatinski kompleks, biljni kompleks i vitaminski kompleks. Svi ovi sastojci obezbeđuju korisniku unos veće količine kalorija. Obično sadrže ugljene hidrate i proteine u odnosu 2:1 ili 3:1.

Najveći deo kalorija potiče od ugljenih hidrata koji su obično mešavina maltodekstrina i dekstroze.

Gejneri za mišićnu masu su visokokalorični suplementi su poznati kao proizvodi koje sadrže visok broj kalorija, a takođe u svom sastavu sadrže i veću količinu proteina i ugljenih hidrata u odnosu na čisto proteinski prah.

Specijalno su osmišljeni za dobijanje mišića i veće telesne težine. Različita gramaža naših gejnera varira od 1 kg do 4,54 kg i po sastavu su bogati kalorijskim prahom i različitim dodacima, zavisno od toga šta želite da postignete upotrebom gejnera.


Namenjen je VAMA ukoliko želite da povećajte masu, žargonski rečeno da se ugojite, da ojačate svoje telo i da se osećate moćnije. Dobijanje na masi za nekoga je proces koji zahteva ozbiljnu pažnju. Zbog čega se ovo dešava? Uzrok je pre svega genetska predispozicija, koja je takva da sprečava napredovanje u težini, odnosno usporava napredak. Takvo saznanje za mnoge ljude predstavlja razlog za odustajanje od cilja.


Međutim, više puta je dokazano, da je genetika pobediva. Istina je da iziskuje čvrstu volju, vreme i upornost. Ako to zaista želite možete pobediti lošu genetiku, sigurno. Potrebno je da probate i uverite se sami. Naravno morate se pridržavati pravila i uputstava stručnih osoba. Ispunjenjem ovog cilja dobićete na samopouzdanju koje će se odraziti na raspoloženje, bićete agilniji i aktivniji na poslu, poslovni uspesi će vas pozicionirati bolje u društvu i okruženju. Jednom rečju, promeniće vam se život na bolje.


S obzirom da ste odlučni u želji da povećate masu, objasnićemo jednostavno poentu cele priče. Poenta je u regulaciji kalorija, tj odnosu unetih i potrošenih kalorija tokom dana. Kako bi dobijali kilažu, potrebno je da tokom dana unesete više kalorija nego što ste potrošili.Kao što smo već naveli, ovaj preparat (suplement) je dodatak ishrani a ne zamena za obrok, i on će vam pomoći da jednostavno i brzo povećate masu. Ovo nije preparat koji će izazvati neke posebne procese u vašem organizmu nakon kojih ćete povećati masu i kasnije možda imati neželjenih reakcija, već ćete njime uvećati unos kalorija tokom dana.


Da, možete i samo ishranom uneti dovoljan broj kalorija, ali to je jako velika količina hrane svakodnevno, a mnogo je jednostavnije i praktičnije smućkati šejk i to popiti. Uštedećete i vreme i novac. Navedimo jedan primer: ukoliko tokom dana potrošite recimo 3000cal, potrebno je da regulisanom ishranom unesete minimum isto toliko kalorija a gainer će vam doći kao dodatak jer jednim šejkom ovog preparata unećete dodatnih 400-500cal. Tako ćete tog dana biti u kalorijskom suficitu. Tokom jedne nedelje potrebno je imati suficit od 3000cal ukupno kako bi dobijali na masi. Ako tokom dana unesete ishranom 2000cal, gainerom unesete još 500cal a tog dana ste potrošili 3000cal i dalje ćete biti u kaloriskom deficitu i nećete dobijati na masi. Znači morate voditi računa o regulaciji kalorija. Treba napomenuti da pored plana ishrane sa dovoljnim unosom kalorija i odgovarajućim unosom makronutrijenata (proteina, ugljenih hidrata i masti) potrebno je da redovno trenirate sa opterećenjem.


Kao što smo već navedeno, gejner je prah i vrlo jednostavno se sprema. U pakovanju dobijate mericu od 50g, za jedan šejk potrebno je ubaciti 2 merice odnosno 100g praha i preliti sa 400ml vode ili mleka. Potrebno je izmućkati dok se sve ne rastvori i možete ga konzumirati.


Pored praktičnosti, ovaj šejk je i jako ukusan.


Gejner je najbolje popiti nakon treninga, najkasnije pola sata nakon završenog treninga. U danima kada nemate trening popiti šejk u popodnevnim časovima. Bitno je napomenuti da pijete samo jedan šejk dnevno.

azgard nutrition